Nieuw op de website van VSV SAMEN is het onderdeel Podcasts
Er zijn steeds meer interessante podcasts te beluisteren, ook over de geboortezorg.
Een aanrader zijn de podcasts van Verloskundig Baken>
Een aantal professionals uit ons VSV hebben aan afleveringen meegewerkt.

Nog een tip is de Hey het is oké podcast;
Een op de tien vrouwen krijgt langdurige psychische problemen rond de zwangerschap, zoals een postpartum depressie, angststoornis, psychose of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Als onderdeel van de campagne ‘Hey het is oké’ van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) is een vijfdelige podcastserie uitgebracht; Zwarte Muisjes.

In de podcast spreekt journalist Maarten Dallinga met ervaringsdeskundigen en professionals. De vijf vrouwen die in Zwarte Muisjes vertellen over hun ervaringen, stellen unaniem dat er een taboe rust op psychische klachten rond de zwangerschap. Met hun openheid hopen ze dit te doorbreken.