“De werkgroep protocollen heeft de afgelopen maanden bijna alle VSV protocollen van een update voorzien. Een van de protocollen die een uitgebreide update heeft gehad is b.v. het VSV protocol diabetes en zwangerschap. Ook de protocollen “GBS profylaxe en preventie”,  “Zwangerschapscholestase”  en “begeleiding stoppen met roken” ondergaan momenteel een grondige update, bij de update van het protocol “begeleiding stoppen met roken is ook de VSV werkgroep stoppen met roken betrokken.  Ook zijn er nog steeds nieuwe VSV protocollen in ontwikkeling. Nieuwe VSV protocollen die momenteel worden ontwikkeld zijn “Zwangerschap na bariatrische chirurgie” en “caput bbbi bij start baring”.

Helemaal nieuw: bestaande afspraken over zorgpaden zijn in een format gezet en worden gepubliceerd op de website van het VSV Samen. Deze zorgpaden zijn binnenkort te vinden onder het tabblad “professionals” bij het kopje “VSV Samen zorgpaden”. Daarnaast zijn er nog nieuwe zorgpaden in ontwikkeling.

En tot slot is het oude document “VSVNO besluitenoverzicht” vervangen door het document “VSV Samen besluitenoverzicht” waarin bestaande afspraken van een update zijn voorzien en nieuwe zijn toegevoegd.

De werkgroep protocollen blijft op zoek naar collega’s die mee willen denken over VSV protocollen, zowel wat betreft updates van bestaande protocollen als het ontwikkelen van nieuwe VSV protocollen. Als je hierin interesse hebt dan kun je een mail sturen naar marianne.peeters@radboudumc.nl en dan neemt de VSV werkgroep protocollen contact met je op. Iedereen kan en mag meedenken over de ontwikkeling en update van VSV protocollen!”