Als je zwanger bent, komt er veel op je af. Waar vind ik de juiste zorg in de regio Nijmegen voor mijzelf en mijn baby? Wanneer krijg ik de eerste echo? Waar vind ik een verloskundige? En ook: waar kan ik bevallen? Op al deze vragen vindt de (aanstaande) zwangere antwoord op de website www.samennijmegen.nl. Donderdag 7 december werd de website getoond aan de programmaraad en het bestuur.

De website bijna klaar. De laatste hand wordt nog gelegd aan de informatie over de basiszorg, op de website te vinden onder ‘Ik ben zwanger’. Hier leidt de website de zwangere stapsgewijs naar de juiste informatie over de periode waar zij op dat moment in zit. Van aanmelding bij een verloskundige tot en met de bevalling. Ook vindt de zwangere hier bijvoorbeeld informatie over het consultatiebureau die de groei en ontwikkeling van de baby volgt.

Op de website staat niet alleen informatie over een gezonde en veilige start voor  zwangeren. Ook professionals uit de geboortezorg vinden hier nuttige informatie. Denk aan de protocollen die de werkgroep Protocollen samenstelt en informatie over bijvoorbeeld onderzoeken. Voor het delen van kennis en documenten onder professionals wordt straks Kennisnet ingezet.